top of page
Painting Easels

HYVÄN TUULEN TALOn taidekurssit

Painting Equipments

Vedic Art-taidekurssit

Matkaa luovuutesi lähteille Vedic Art -viikonloppukursseilla Hyvän Tuulen Talossa!

 

Kurssiviikonloppuina ihana opettajamme, taiteilija Anna Asplund johdattelee osallistujat ikivanhaan vedatietoon pohjautuvan taiteentekemisen menetelmän pariin. Jokainen on luova ja osaa tehdä taidetta, sinäkin. Tällä kurssilla voit pienessä ryhmässä rauhassa kuunnella mitä sisältäsi nousee ja tehdä omaa taidettasi lempeässä ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Vedataiteen 17 prinsiippiä johdattelevat sinut unohtamaan kontrolloivan mielesi äänen ja kuuntelemaan sitä ääntä sisälläsi, joka on luova ja omasi. 

 

Tule ja löydä luovuuden virta Free Vedic Art -kurssilla! Saat opetusta, aikaa ja tilaa kuvien tekemiseen Rovaniemellä Songan kylässä Hyvän Tuulen Talon inspiroivan kauniissa ympäristössä seuraavan kerran

 

4.-5.2.2023​ ja 

10.-11.6.2023

Voit tulla mukaan opiskelemaan Vedic Art -menetelmää alusta alkaen, vaikket olisikaan ollut aiemmilla viikonlopuilla. Seitsemäntoista prinsiippiä tulevat tutuiksi kaikkiaan kolmen viikonlopun aikana, jotka voi suorittaa omaan tahtiinsa. Vedic Art -kurssi jatkuu Hyvän Tuulen Talossa muutamana viikonloppuna vuodessa.

Luvassa

* kuvan tekemistä hiljaisuudessa

* luontoyhteyden vahvistamista

* taukoa digitaalisista välineistä

* aikaa oman sisäisen äänen kuulemiselle

* rentoutumista metsän ja äänimaljojen hoivassa

* kahvi- / teetarjoilun pienen purtavan kera tauoilla

Hinta 160 e sisältää:

  • Taideopetuksen la-su

  • taukokahvit/teet pienen purtavan kera molempina päivinä

  • äänimaljarentoutuksen 1 h sunnuntaina

 

Vedic Art -peruskurssin kaikki 17 prinsiippiä käydään kolmena viikonloppuna:

  1. kurssiviikonloppunasi käydään läpi prinsiipit 1-8

  2. viikonloppuna on vielä enemmän aikaa omalle tekemiselle, tutuksi tulevat prinsiipit 9-12

  3. kurssiviikonloppuna saat loput prinsiipit 13-17

Voit osallistua kerran tai tulla vaikka kaikkina viikonloppuina tai vaikka yhdeksi päiväksi kerrallaan. 

 

ILMOITTAUTUMISET (Nimi, yhteystiedot, tieto, mille viikonlopulle olet tulossa) VÄHINTÄÄN VIIKKOA ENNEN KURSSIN ALKUA sähköpostitse: anna.m.asplund@gmail.com

tai Kaisalle Hyvän Tuulen Taloon: kaisa@hyvantuulentalo.fi

Ilmoittautumisen yhteydessä saat paluupostissa listan kurssilla tarvittavista välineistä.Kukin osallistuja  tuo omat välineet, sellaiset, joilla haluaa taidetta tehdä.

 

Lisätiedot Vedic Art -kurssiin liittyen saat ihanalta opettajaltamme Anna Asplundilta: anna.m.asplund@gmail.com, p. 040 7353 740.

 

6-16-vuotiaat lapset osallistuvat aikuisen seurassa maksutta. Kerrothan mahdollisista lapsiosallistujista ilmoittautuessasi, niin varmistetaan, että kaikille riittää tilaa kurssilla.

 

Peruskurssin käyneet voivat osallistua maalareina, heiltä viikonlopun hinta on 80 e.

Taide on hiljaisuuden kieli

 

Kunkin Vedic Art -prosessi on omanlaisensa ja sitä kunnioitetaan. Täällä et voi tehdä väärin, et osaa tehdä virheitä. Töitä ei kommentoida, joten kukin voi antaa oman tekemisen viedä mennessään. 

 

Luovan leikin mukana voi huomaamattaan tavoittaa omassa olemisessaan sellaisen tason, johon ei tavallisessa arjessa yllä. 

 

Vedic Art on kokemuksellinen taidemenetelmä. Niinpä jokainen meistä saa siitä kenties eri asioita ja se avautuu kaikille eri tavoin.

Opettaja Anna Asplund

Anna kasvoi luonnon keskellä Turun Ruissalossa, opiskeli Lapin yliopistossa ja asuu nykyisin Oulussa työskennellen Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien taiteellisena johtajana.

 

Luova kirjoittaminen ja kuvan tekemisen halu veivät Annan myös Pikisaareen, Kulttuurikiihdyttämö TILAan, jossa hän jakaa työhuoneen neljän muun taiteilijan kanssa.

 

Kasvu kohti yhä suurempaa vapautta ja hyvinvointia, lähemmäs luontoa ja omaa ydintä, samalla hyvää elämää vaalien ja jatkuvasti lisää oppien on Annan toiveena. Hän uskoo herkkyyden olevan vahvuutensa, kepeyden ja ilon näyttävän suuntaa oikeiden asioiden pariin. 

 

Annan tie Vedic Art -taidemenetelmän parissa

Luovuus ja hyvinvointi liittyvät Annan mielestä kiinteästi yhteen, joten hänestä on ihanaa ohjata ihmisiä Vedic Art -menetelmän avulla löytämään oman ilmaisunsa ja voimansa. Kun ihminen saa sisimmästään kumpuavat värit ja muodot ilmaistuiksi, muodostuu silta nykyhetkeen, läsnäoloon, jossa on hyvä olla.

Anna sai ensikosketuksen Vedic Art -prinsiippeihin vuonna 2016. Maalaaminen vei alusta saakka mukanaan ja antoi niin paljon, että kurssit seurasivat toisiaan. Keväällä 2021 hän valmistui Vedic Art -opettajaksi.

 

"Tuntuu hyvältä opettaa ja nähdä, kuinka ihmiset lähtevät tekemään kuvia itsestään käsin, kuin itsestään”, Anna kertoo.”Jatkuvasti tapahtuu herkistymistä oman sisäisen äänen kuulemiseksi paremmin. Olen edelleen matkalla, eteenpäin kuljettavalla taiteen joella. Oma prosessi jatkuu, nyt vain eri näkökulmasta. Ja joka kerta prinsiipit avautuvat uusina, kuin aamuauringossa terälehtensä aukaiseva kukka. On niin paljon opittavaa. Haluan jatkaa oppimista opettamalla, jakamalla kuvan tekemisen iloa ja luovuuden leikkiä muillekin."

 

Anna Asplund
Oil Painting
bottom of page