top of page
Dandelion Parachute Seed

Äänimaljahoidot

Tiibetiläiset käsintehdyt äänimaljat värähtelevät voimakkaasti ja niissä on kauniit ja rikkaat yläsävelsarjat. Maljoja on tuhansien vuosien ajan käytetty erityisesti tiibetiläisessä ja japanilaisessa perinteessä apuvälineinä uskonnollisissa seremonioissa, shamanistisissa transsimatkoissa ja meditaatiossa. Nykyisin maljoja käytetään laajalti myös läntisessä maailmassa meditoinnissa ja rentoutumisessa, mutta myös hoitovälineinä sairaaloissa ja erilaisissa hoitolaitoksissa esim. Saksassa ja USA:ssa. 

 

Äänimaljat tuottavat melodia- ja lyriikkavapaata musiikkia, johon ei tarvitse keskittyä ja niiden kuuntelu rentouttaa mieltä ja kehoa. Maljojen sointi harmonisoi keho-mieli-sielu-yhteyksiäsi ja tuudittelee aivoaaltosi taajuuksille, jossa olet flow-tilassa, rentoutuneen keskittynyt. Syntyvässä tyhjässä ajatustilassa on tilaa luovuudelle. 

Äänimaljoja voidaan soittaa joko kehon lähettyvillä, jolloin ilma välittää ääniaallot, tai kehon päällä, jolloin maljojen värähtelemät ääniaallot välittyvät suoraan kehossa olevaan nesteeseen, jota meissä on yli 60 %. Äänimaljahieronta auttaa kehoasi palauttamaan luontaista tasapainotilaansa. Se on lempeän tehokas hoitomuoto esim. kipujen hallintaan, mielen harmonisointiin, keskittymiskyvyn lisäämiseen, ja edistämään stressin ja kehonkuvan hallintaa. Suurikokoisten maljojen matalien värähtelytaajuuksien on tutkittu mm. madaltavan verenpainetta ja hidastavan sydämen sykettä.

 

Äänimaljahoitoja voit kokea joko yksin, ystävän kanssa tai ryhmässä. Omassa hoidossa maljat voivat olla joko kehosi vierellä tai päällä, parirentoutuksessa maljat ovat vierellänne ja ryhmärentoutuksessa hieman kauempana.

 

Tule kokeilemaan äänimaljojen hoitavan äänen syvärentouttavaa ja virkistävää vaikutusta kauniisiin Hyvän Tuulen Talon tiloihin! Olet turvallisissa ja osaavissa käsissä. Olen opiskellut äänellä ja äänimaljoilla hoitamista musiikkiterapiaopinnoissani sekä Itävallassa Klangzentrum Österreichissa.  Voit tutustua musiikkiterapian kanditutkielmaani "Kokemuksia tiibetiläisten äänimaljojen käytöstä rentoutusmenetelmänä työnohjauskontekstissa" tästä.  

Jos sinulla on jokin seuraavista ja haluat äänimaljahoitoon, otathan asian puheeksi ennen hoitoa, niin suunnittelemme tapaamisemme sen mukaan: Sydämentahdistin, epilepsia, akuutti tulehdussairaus, vierasesine kehossa, vakava masennus tai muu mielen sairaus tai olet raskaana ensimmäisellä kolmanneksella.

ÄÄNIMALJARENTOUTUS 1H

Tunnin kestävä rentoutushetki äänimaljojen siivin. Saat maata mukavasti joko pehmeillä taljoilla tai hoitopöydällä ja keskittyä vain nauttimiseen ja rentoutumiseen.

 

Johdattelen sinut aluksi mielikuva- ja hengitysharjoitusten avulla rentoutuneeseen olotilaan, jossa voit miellyttävästi kuunnella kehosi lähellä olevien äänimaljojen sointia ja vaipua vielä syvemmälle omaan hyvään oloosi. Lopussa palautan  sinut vielä turvallisesti ja lempeästi arkitajuntaan ja saat heräillä  kaikessa rauhassa juoden vettä tai yrttiteetä valintasi mukaan. 

Itse äänimaljarentoutus kestää noin 45 minuuttia, lisäksi juttelemme alussa ja lopussa hieman hoidosta. 

Hinnat: 

70€ yksilörentoutus

80 € parirentoutus

ryhmärentoutus 20 €/hlö (minimiveloitus 100 €)

(hinnat sisältävät alv 24 %)

IMG_1894.jpeg

ÄÄNIMALJAHIERONTa

Noin tunnin kestävä syvähierova äänimaljahoito, jossa sinä makaat mukavasti hoitopöydällä, äänimaljat ovat kehosi päällä ja vieressä ja soitan niitä rauhalliseen tahtiin. Keholla soitettaessa maljat toimivat vibroakustisena terapiana hieroen lihaksia ja kudoksia äänen eri värähtelytaajuuksilla. Hoito on syvästi rentouttava. Se tukee pitkäkestoisestakin stressistä palautumista, uniongelmien tai kivun hoitoa ja sopii hyvin tasapainottamaan kehoa ja mieltä.

Keskustelemme aluksi hoidosta ja kuuntelen sinua ja tarpeitasi. Johdattelen sinut hoidon aluksi kevyin hengitys- ja mielikuvaharjoituksin rentoutumaan, josta äänimaljat jatkavat vieden mieltäsi ja kehoasi syvemmälle irtipäästämisen ja rentoutumisen tilaan. Sinun tehtäväsi on vain pötkötellä ja nauttia. Lopuksi palautan sinut lempeästi takaisin valvetilaan ja saat heräillä rauhassa yrttiteekupillisen tai vesilasillisen kanssa. 

Itse äänimaljahieronta kestää sinun tarpeistasi riippuen noin 40-50 minuuttia, lisäksi keskustelemme alussa ja lopussa hieman hoidosta. 

Hinta 70 €

bottom of page